Mi történt az Excel fájlommal?

Bizonyos elemzések és kimutatások végzésére szinte minden cégben használnak Excel-t, vagy annak valamilyen alternatíváját. Néhány hónap, esetleg év tapasztalat után sok vezető úgy gondolja, hogy az Excel segítségével szinte minden problémájuk megoldódik. Gyakran tapasztaljuk azonban, hogy mire rájönnek, hogy mi a különbség egy megfelelő adatbázis szervert használó egyedi rendszer, és egy megosztott fájlokat kezelő Excel között, akkorra már legalább az egyikkel szembesülnek, az alábbi problémák közül:

  • Az Excel nem alkalmas arra, hogy a különböző felhasználók különböző szintű jogosultságokkal vegyenek részt egy-egy munkafolyamatban.
  • Megosztott Excel fájlok használatakor előbb-utóbb előfordul, hogy bizonyos kimondottan fontos adatokat valaki valamikor megváltoztatott, de nem lehet kinyomozni sem azt, hogy ez ki volt, sem azt, hogy ez mikor történt.
  • Ugyancsak gyakran előfordul, hogy bizonyos fájlok megsérülnek, esetleg teljesen törlésre kerülnek, és a cég szempontjából létfontosságú adatok elvesztése óriási problémákat okoz.

Mindezeket, és még sok mást is kiküszöböl egy egyedi szoftver fejlesztése.

Kérje ingyenes felmérésünket!